Motorizált kertkapu garázskapu javítás

Helyszíni elektromos kapu javítás vagy szerelés garanciával!

Meghibásodott elektromos távirányítású kert- és garázskapuk szerelése és javítása otthonában, az Ön igényeihez igazítva.

Motorizált kertkapu, garázskapu javítás és szerelés tartalma:

Garázskapuk és kertkapuk üzemzavar elhárítása, programozása és javítása.

Kapumotor javítás, felújítás vagy akár csere.

Elektronika (vezérlés) javítása, átprogramozása és beállítása.

Alkatrészek beszerzése.

Új funkciók beépítése vagy aktiválása a vezérlőben.

Rendszerek összehangolása (kertkapu, garázskapu és akár világítás).

Mechanikai elemek cseréje.

Távirányítók javítása, cseréje, összehangolása és hatótávolság növelése.

Közös több gombos távirányítók beüzemelése.

Igény szerinti, új eszközök beszerzése és rendszerbe integrálása.

Okos-otthon, okostelefonos, WIFI vagy Bluetooth alapú távvezérlések telepítése.

Számkódos, ujjlenyomat olvasós vagy GSM alapú távvezérlők javítása.


Amennyiben az alábbi motorizált kertkapu, garázskapu javítása szükséges, vagy elektromos kapumotor vagy kapuműködtető vezérlés meghibásodások bármelyikét tapasztalja, hívja kaputechnika szervizünket!

Motorizált, elektromos garázskapuk tipikus meghibásodásai:

Amennyiben a kapu nehezen zörögve, csattogva, kattogva jár, akkor fellazulhattak, eltörhettek a kapugörgők vagy a szekcionált zsanérok. Esetleg a meglazult szegecsek, kötőelemek nem tartják megfelelően a kapuk elemeit. Kapu hibás beállítására vagy a görgők fellazulására utal, ha nem zár rendesen a garázskapu. Eláll a faltól és jól látható rés van.

Balesetveszély miatt (különösen, ha a kapu nincs zuhanásgátlóval felszerelve) nagyon fontos, hogy a kötélzet megfelelő legyen! Az ajtót tartó drótkötelek ne legyenek kirojtosodva, megkopva, megnyúlva. Sokazor a kapu lógása is költséges üzemzavarhoz vezethet a későbbiekben!

A kapurugó eltörik vagy fellazul és elforog a tengelyen. Extrém esetben tengelytörés vagy a kuplung szétoldása is előfordul.

Idővel a sínen lévő vészkioldó, vagy a garázsajtóba szerelt kulcsos vésznyitó is megszorulhat, berohadhat vagy megkophat. Mindenképpen kerülni kell, hogy a kaput ne lehessen szétoldani, mert áramszünet vagy a kapumozgató motor hibája esetén kézzel nem tudjuk működtetni motorizált rendszerünket.

A megnyúlt lánc gyakran, vagy ritkábban az elszakadt fogasszíj is tönkreteheti a napunkat. Főleg idős, régi, nem karbantartott kaputechnikánál.


Motorizált, elektromos kertkapuk jellemző üzemzavarai:

A kutyák előszeretettel rágcsálják meg a vezetékeket, de a legelszántabbak a vezérlő dobozát vagy a belső infra sorompót sem kímélik. Gyíkok, darazsak, csigák vagy egyéb rovarok, puhatestűek szintén gyakran költöznek a nem megfelelően szigetelt kapuvezérlés dobozba, és ott károkat okoznak az elektromos panelben, trafóban.

Téli időszakban gyakran befagynak a kapumozgató motor mechanikus elemei, mint a csigahajtás, fogaskerekek, hajtókar csuklók, motorrögzítési pontok vagy a szélterhelt kapukat rögzítő elektromos zárak.

Szélterhelés vagy ütközés az elöregedett, korrodált, nem megfelelően méretezett kapuelemekben tud görbülést, torzulást, deformációt okozni, amik a kertkapu lógásához, megszorulásához vezetnek.

Előfordul, hogy elveszik az elektromos kapu mozgató motor kinyitó kulcsa, és így meghibásodás vagy áramszünet esetén nem lehet kikulcsolni a kaput. A legtöbb típusnál a kulcs pótlása nem, de a zárbetét cseréje megoldható, így nem szükséges komplett motort cserélni!


Elektromos, motoros kapu távvezérlő hibák:

Gyakori, hogy a kapu nem reagál a távirányító parancsaira.

Ha a távvezérlőn világít a visszajelző led dióda, de nem nyitja a kaput. Ekkor a kapumotor memóriájából törlődhettek a beprogramozott távadók kódjai. Ez lehetséges abban az esetben, ha több kaput vezérlünk többgombos távirányítóval és van amelyik működik, van amelyik nem.

Ha a távirányító gombjának megnyomásakor nem világít a távadó kontroll ledje, akkor általában elemcsere szükséges. Gyenge lehet az elem töltöttsége, ha egyik kaput sem vezérli a távadó, vagy csak közelről működteti azokat.

Ha a távirányító adott gombja egyszerre több kaput is nyit vagy zár, akkor a távirányítók újratanítása szükséges.


Elektromos, motorizált kapu vezérlési hibák, hibakódok:

Távirányítású kapuk vezérlése különösebb előjel nélkül szokott meghibásodni. Jó esetben újraprogramozással vagy bizonyos vezérlő alkatrészek cseréjével orvosolható a probléma. Szerencsére pótalkatrészek általában gyorsan elérhetőek, bár öreg kapurendszereknél ez időbe telhet.

Fejlett elektromos kapuvezérlések hibakódokkal közlik az adott hibát, a régebbi vezérléseken pedig általában led jelzések láthatóak, amikből a meghibásodás okára lehet következtetni. Például ilyen hiba az infra sorompó üzemzavara is.

Motorizált kertkapu garázskapu javítás

Vegye fel a kapcsolatot Székesfehérvár és a Velencei-tó környékén kaputechnika szervíz szolgáltatásunkkal, ha elromlott elektromos kertkapu, sorompó, vagy távirányított garázskapu rendszere.

Velencekapu – az Ön elektromos kaputechnikai szerelője!
06 30 459 9618

Leggyorsabban Székesfehérvár, valamint Velence környékén javítjuk, programozzuk távvezérlésű kapunyitó rendszerét, kapu mechanikáját, elektromos kapu vezérlését vagy sorompóját!

Motorizált kertkapu garázskapu javítás

Tárhely szolgáltató:

Magyar Hosting Kft.

H-1132 Budapest

Victor Hugo u. 18-22.

01-09-968314

23495919-2-41

Kapcsolat:

06 30 459 9618

fontospeti@gmail.com

velencekapu.hu a kaputechnika – Minden jog fenntartva.

error: Content is protected !!