Elektromos kapu karbantartás és átvizsgálás

Elektromos kapuk rendszeres karbantartása a biztos működés záloga.

A távvezérelt és elektromos kert- vagy garázskapu meghibásodások megelőzése és a hosszú távú élettartamuk megőrzése érdekében időszakos megelőző átvizsgálást és karbantartást is vállalunk.

Az elektromos kapu karbantartás és átvizsgálás során feltárt hibák és hiányosságok kijavításáról minden esetben egyeztetünk a megrendelővel, a javítás megkezdése előtt.

Sokkal kifizetődőbb évente átnézetni kaputechnikáját és időben cserélni a kopott vagy megfáradt kapu alkatrészeket, mint megvárni, ameddig elektromos kapuja leszakad, megszorul vagy eltörik.

Végül az elmaradt kapu karbantartások sokkal költségesebb hibákhoz vezetnek, amik sokszor már csak kaputechnikai főelemek (motor, sín, vezérlés, szekcionált elem) cseréjével orvosolhatóak.

Minden motorizált és távirányítású kapu igényli az időszakos átvizsgálást és karbantartást, legyen az szekcionált, billenő, kétszárnyú garázskapu, vagy akár úszó, toló, egyszárnyú, kétszárnyú, vagy legyező-kertkapu. A fokozott igénybevételnek kitett ipari és társasházi távvezérlésű kapukat, gyorskapukat vagy sorompókat pedig ajánlott még gyakrabban szakemberrel ellenőriztetni!

A legszemléletesebb példa az, amikor a szekcionált vagy billenő garázskapu egyik oldali kötélzete kopik és nyúlik. Időben orvosolva ez minimális költség, de amikor leszakad vagy megszorul a lógó motoros garázskapu, akkor már csak a karbantartási díj többszöröséért javítható! Pláne, ha valami egyébben is kárt tesz az elszabaduló kapu. De ugyanilyen banális hiba a görgők, vagy tandemgörgők fellazulása, ami a rögzítő csavarok megfelelő nyomatékának rendszeres ellenőrzésével elkerülhető.

A kapu karbantartás és átvizsgálás tartalma:

Karbantartás során ellenőrizzük kaputechnika rendszere kopó mechanikus alkatrészeit. Tisztítjuk, kenjük a súrlódó és rendszeres igénybevételnek kitett elemeket. A kötéseket és beállításokat ellenőrizzük, valamint meghúzzuk a fellazult kötőelemeket. Garázs és ipari kapuk esetén kiemelt figyelmet fordítunk a kötélzet és a zuhanásgátlók átvizsgálására. A vezérlést és a teljes elektromos rendszert átvizsgáljuk, s ha szükséges újraprogramozzuk, vagy ismét beállítjuk az időközben módosult paramétereket. A biztonsági elemek, mint például az infrák és fotocellák működését is teszteljük minden esetben. Ellenőrizzük a távirányítók megfelelő működését valamint azok elemeinek állapotát.

Toló vagy úszó kertkapuk esetén a tartó-, támasztó görgők és a felfutó (pihentető) görgő, valamint a C sín és a fogasléc állapota, beállítása is kiemelt fontosságú.

Elektromos kapu karbantartás és átvizsgálás

Vegye fel a kapcsolatot Székesfehérvár és a Velencei-tó környékén kaputechnika karbantartó szolgáltatásunkkal, ha régen volt átvizsgálva kapuja, vagy bármilyen rendellenességet észlel elektromos kertkapu, távirányított garázskapu, sorompó vagy ipari kapu rendszerének működése során

Velencekapu – az Ön elektromos kaputechnikai karbantartója!
06 30 459 9618

A leggyorsabban Székesfehérvár, és a Velence környékén javítjuk és programozzuk távvezérlésű kapunyitó rendszerét, kapu mechanikáját, elektromos kapu vezérlését vagy sorompóját!

Tárhely szolgáltató:

Magyar Hosting Kft.

H-1132 Budapest

Victor Hugo u. 18-22.

01-09-968314

23495919-2-41

Kapcsolat:

06 30 459 9618

velencekapu@gmail.com

velencekapu.hu a kaputechnika – Minden jog fenntartva.

error: Content is protected !!